Ovako su nekada nase none/nane znale brzo i jednosvatno
razveseliti dječicu za večeru,a vi ih mozete pripremiti i uz rostilj.
Sastojci:
-
400gr Glatkog
brasna
-
200ml mlake vode
-
20gr svjezeg kvasca(1/2 kockice)
-
½ žličice šećera
-
1 žličica soli(5grama)
-
I još:ulje za prženje
Priprema:
Stavite brasno u zdjelu i napravite udubinu u koju cete
staviti svjezi kvasac razmucen u 0.5dcl mlake vode s malo secera.Pustite na
toplom da se kvas zapjeni.
Dodajte sol i preostalu mlaku vodu pa zamijesite glatko
tijesto.Prekrijte zdjelu prijanjajucom folijom i ostavite na toplo mjesto da se
duplo digne;dovoljno je ispod posude s
tijestom staviti manju posudu s toplom vodom.
Na pobrasnjeno radnoj podlozi,razvaljajte tijesto debljine
oko8-10mm,narezite kotačiće na kvadrice velicine8x10cm(ili manje) i pustite ih
pokrivene kuhinjskom krpom 10 minuta.
U srenje velikoj tavi ugrijte ulje i popecite puhance tako
da svaki stavite u ulje prvo na stranu koja je na radnoj povrsini bila okrenuta
prema gore(na ovaj nacin se napuhnu).Čim prestanu cvrčati okrenite ih na drugu
stranu i opet popecite do lijepe zlatno-zute boje.
Izvadite ih šupljikavom žlicom na kuhinjskji papirda se
upije višak masnoće.
Posluživanje:
Puhance posluzite tople.
Savjet:U ovo
tijesto mozete dodati i nasjeckane 4 mlade ljutike ili luka(zeleni i bijeli
dio).Biti će fino ukusni ali nece toliko napuhnuti kao bez luka.
Nema komentara:
Objavi komentar