Translate

petak, 2. listopada 2015.

Puhanci..za malo djela,puna ih je zdjela..!


Ovako su nekada nase none/nane znale brzo i jednosvatno razveseliti dječicu za večeru,a vi ih mozete pripremiti i uz rostilj.

Sastojci:

-          400gr  Glatkog brasna
-          200ml mlake vode
-          20gr svjezeg kvasca(1/2 kockice)
-          ½ žličice šećera
-          1 žličica soli(5grama)
-          I još:ulje za prženje

Priprema:

Stavite brasno u zdjelu i napravite udubinu u koju cete staviti svjezi kvasac razmucen u 0.5dcl mlake vode s malo secera.Pustite na toplom da se kvas zapjeni.

Dodajte sol i preostalu mlaku vodu pa zamijesite glatko tijesto.Prekrijte zdjelu prijanjajucom folijom i ostavite na toplo mjesto da se duplo digne;dovoljno  je ispod posude s tijestom staviti manju posudu s toplom vodom.

Na pobrasnjeno radnoj podlozi,razvaljajte tijesto debljine oko8-10mm,narezite kotačiće na kvadrice velicine8x10cm(ili manje) i pustite ih pokrivene kuhinjskom krpom 10 minuta.

U srenje velikoj tavi ugrijte ulje i popecite puhance tako da svaki stavite u ulje prvo na stranu koja je na radnoj povrsini bila okrenuta prema gore(na ovaj nacin se napuhnu).Čim prestanu cvrčati okrenite ih na drugu stranu i opet popecite do lijepe zlatno-zute boje.

Izvadite ih šupljikavom žlicom na kuhinjskji papirda se upije višak masnoće.

Posluživanje:

Puhance posluzite tople.


Savjet:U ovo tijesto mozete dodati i nasjeckane 4 mlade ljutike ili luka(zeleni i bijeli dio).Biti će fino ukusni ali nece toliko napuhnuti kao bez luka.

Nema komentara:

Objavi komentar